null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zinkoxide

Zinkoxide is een dermaceutical wat toegevoegd kan worden aan crèmes of zalven. Zinkoxide heeft een beschermende en indrogende werking waardoor het vaak gebruikt wordt bij nattende huidaandoeningen zoals luierdermatitis, waterpokken en doorligwonden.


Varianten zinkoxide en toepassing
Zinkoxide kan aan verschillende basissen worden toegevoegd zoals schudsels, smeersels, crèmes en zalven. Afhankelijk van de basis waarvoor gekozen is, hecht het wel of niet aan een nattende huid en heeft het derhalve verschillende toepassingen.

Schudsels
Zinkoxide kan als vaste stof worden toegevoegd aan een vloeistof, waarbij we spreken van een schudsel. Doordat naast zinkoxide enkel een vloeistof is toegevoegd, hecht dit niet aan de (nattende) huid. Deze kan daardoor goed ingezet worden bij indicaties zoals waterpokken en jeuk.

Smeersels
Zinkoxide kan ook toegevoegd worden aan een smeerselbasis. Dit betreft een basis welke zowel een vet als water fase heeft met toevoeging van een vaste stof (zinkoxide). Doorgaans bevat een smeersel met zinkoxide 60% zink in combinatie met arachideolie (vet). Door de vettige basis hecht het gemiddeld aan een licht nattende huid, maar niet aan een zeer nattende huid. Een smeersel met zinkoxide kan daardoor goed ingezet worden bij indicaties zoals mild tot matige luieruitslag, een koortslip, aambeien of doorligwonden.

Vetcrèmes en zalven
Zinkoxide kan tenslotte ook toegevoegd worden aan vetcrèmes en zalven. Doordat het vetgehalte hierbij hoger is, sluit deze de huid meer af en legt het een beschermend laagje over de huid heen. De beschermde laag zorgt ervoor dat de huid minder water afstaat en waardoor het vochtvasthoudend vermogen van de huid wordt verbeterd. Zinkoxide vetcrèmes of zalven bevatten vaak 10% zink, waarmee ze uitstekend dienen als preventieve bescherming tegen de inwerking van vocht.

Zinkoxide in een zalf of vetcrème basis hecht gemiddeld tot matig aan een zeer nattende huid. Wanneer er sprake is van een zeer nattende huid is het raadzaam om een zinkoxide product te kiezen welke verwerkt is in een kalkwaterzalf basis, vaak te herkennen aan de afkorting ‘ZOK-zalf’. Een zalf op basis van kalkwater hecht wél aan een zeer nattende huid.

Gebruik
Zinkoxide dient minimaal één keer per dag aangebracht te worden op de aangedane huid. Na het aanbrengen zorgt het voor een witte laag op de huid. Deze is gemakkelijk te verwijderen met zoete olie (arachide olie).

smeren
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.