null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Zalf voor aambeien

Zalf voor aambeien 

Aambeien zijn bobbeltjes welke aan de binnenkant van de darm, vlak voor de anus zitten. Een aambei ontstaat vaak door hard persen bij het poepen. Een aambei kan erg jeuken, pijn doen en zelfs bloeden. Het is daarom belangrijk om bij een aambei de ontlasting zo zacht mogelijk te krijgen. Drink bijvoorbeeld 1,5 tot 2 liter water per dag, eet voldoende vezels en zorg voor dagelijkse beweging.

Doordat aambeien vaak gepaard gaan met jeuk en pijn zijn er diverse medicijnen beschikbaar voor het verlichten van jeuk en pijn veroorzaakt door aambeien. Ingrediënten welke vaak worden toegepast zijn lidocaïne en zinksulfaat. Lees hieronder meer over zalf voor aambeien.

Lidocaïne 

Lidocaïne is een medicijn dat de huid plaatselijk gevoelloos maakt en zo jeuk en pijn verlicht. Lidocaïne vaselinecrème 3% FNA wordt gebruikt bij plaatselijke pijn en jeuk in en rond de anus, zoals bij aambeien en scheurtjes in de huid van de anus (anale fissuren).

Zinksulfaat

Zinksulfaat vaselinecrème 0,5% FNA werkt licht samentrekkend, indrogend en beschermend. Het wordt gebruikt bij aambeien, jeuk aan de anus en bij een koortslip.

Wanneer een aambei erg veel pijn doet of deze na langere tijd nog steeds niet is verdwenen, neem dan contact op met de huisarts.

smeren
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.