null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Levomenthol

Levomenthol is een ingrediënt dat bekend staat om de verkoelende en jeukstillende werking, waardoor het een waardevol ingrediënt is in huidverzorging. Deze eigenschappen hebben geleid tot een reeks van toepassingen die verlichting bieden bij jeukklachten en huidirritaties.

Toepassingen

Levomenthol wordt vanwege de verkoelende en jeukstillende werking vaak ingezet bij een geïrriteerde huid die ontstaan is door bijvoorbeeld insectenbeten, kwallenbeten en waterpokken. Eveneens is het effectief bij huiduitslag of allergische reacties zoals galbulten en zonneallergie. Het is van belang dat de huid wel intact is, aangezien levomenthol anders irritaties kan veroorzaken. Het gebruik van levomenthol is tevens niet toegestaan bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Varianten
Levomenthol kan toegevoegd worden aan verschillende basissen zoals een gel, crème of zalf. Elk van deze basissen heeft een eigen aanvullende functie, waardoor de keuze hiertussen kan worden afgestemd op persoonlijke voorkeur en huidconditie. Zo werkt levomenthol in een gelbasis naast verkoelend ook indrogend op de huid. Door de gelbasis is het makkelijk afwasbaar van de huid. Levomenthol toegevoegd aan een crème- of zalfbasis heeft daarentegen naast de verkoelende werking, ook een beschermende en verzachtende functie. Hierdoor smeert het prettig en geeft het een goede basisverzorging aan de huid. Door het hogere vetgehalte in een crème of zalf wordt het vochtvasthoudend vermogen van de huid verbetert en verzacht de huid.

Gebruik
Levomenthol in gel, crème of zalfbasis kan naar behoeften op de geprikkelde plekken worden aangebracht. Hierdoor kan gerichte verlichting worden geboden waar het nodig is.

smeren
null

Producten

Bekijk alle producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.