null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor de vette huid

De vette huid wordt gekenmerkt door een vettige glans (overmatig talg) op de huid. Deze vettige glans komt met name voor op de T-zone (voorhoofd, neus en de kin). Vaak gaat een vette huid samen met grove poriën en een huid welke gevoelig is voor acne en mee-eters. Een creme voor de vette huid is dan raadzaam.

Ontstaan van een vette huid

Een vette huid ontstaat door een overproductie van talg uit de talgklieren. Alhoewel een vette huid op iedere leeftijd kan voorkomen, wordt het een vette huid het meeste gezien in de puberteit. Dit komt doordat een vette huid veelal wordt veroorzaakt door het mannelijke hormoon testosteron, wat de talgproductie stimuleert. Testosteron wordt in de pubertijd in hogere mate geproduceerd, waardoor een vettere huid kan ontstaan.

Naarmate de leeftijd toeneemt, neemt het aantal talgklieren en de werking van deze talgklieren af. Hierdoor wordt de huid na verloop van tijd steeds droger. Er zijn dan ook meer jongeren met een vette huid dan personen uit een hogere leeftijdscategorie.

Hoe kun je een vette huid het beste verzorgen

Een vette huid heeft in de basis een tekort aan vocht. Door het vochttekort te compenseren en uitdroging tegen te gaan maakt de huid een overmatige hoeveelheid talg aan. De vette huid is uit balans. Het reduceren van glans en/of acne kan doormiddel van het gebruiken van vocht inbrengende producten. Echter moet de vette huid oppassen bij het gebruik van erg zware of vettere vocht inbrengende producten, dit kan klachten als verstopte poriën en acne versterken.

Tot slot is het belangrijk om geen uitdrogende producten te gebruiken om de overtollige talg te absorberen. Hierdoor droogt te huid tijdelijk uit waar door de talgklieren nóg meer talg gaan produceren en de huid nóg vetter wordt.

Creme voor de vette huid

Fitalite Gelcrème 

Lanttecrème I FNA

Cetomacrogolcrème FNA

Cetomacrogolcrème met 10% glycerol 

Bekijk alle producten
Vette huid
null

Creme voor een vette huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.