null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor doorligplekken

Doorligplekken wordt ook wel decubitus of drukplekken door bedlegerigheid genoemd. Doorligplekken kunnen ontstaan, doordat er langdurig op dezelfde plek druk ontstaat op de huid. Door de langdurige druk kan het onderliggende weefsel en de huid beschadigen. Doorligplekken komen voor in ernstige vormen, waarbij de huid een wond kan worden. Beginnende doorligplekken zijn te herkennen aan een rode huid met schrale plekken. Ter preventie kan een creme voor doorligplekken raadzaam zijn.

Oorzaak van doorligplekken  

Doorligplekken komen veelal voor bij mensen die in een rolstoel zitten of aan bed gebonden zijn. Wanneer de zenuwen niet reageren op pijnprikkels door een ziekte of handicap kan de kans op een doorligplek groter worden. Doordat doorligplekken ontstaan door druk op de huid kan het voorkomen dat iemand met een ziekte of handicap deze druk niet voelt en daardoor niet kan aangeven wanneer de huid pijnlijk is.

Door de constante druk op een bepaalde plek op de huid worden bloedvaten nauwer. Door het nauwer worden van de bloedvaten kan het weefsel en de huid niet voldoende worden voorzien van zuurstof. De huid krijgt niet voldoende zuurstof en sterft langzamerhand af. De meest voorkomende plekken van decubitus zijn plekken op het lichaam waarbij botten dicht tegen het huidoppervlakte liggen. Voorbeelden van deze plekken zijn bijvoorbeeld de heupen, de ellenbogen en het stuitje.

Advies bij doorligplekken

Wanneer er doorligplekken op het lichaam ontstaan is het raadzaam om een arts of een wondzorg consulent te contacteren. Om de kwetsbare huid te verzorgen en te beschermen zijn er verschillende antidecubitus crèmes te verkrijgen.

Ingrediënten

Barrièrecrème 

Een beschermende barrièrecrème is raadzaam voor de aangedane huid. Deze crèmes kunnen worden aangebracht op de drukpunten waardoor de doorbloeding van de huid wordt gestimuleerd

Zinkoxide

Zinkoxide werkt indrogend, beschermd en licht verkoeld op de huid. Door het indrogen van mogelijk vochtig huiduitslag wordt erger voorkomen. Door deze eigenschappen werkt een product op basis van zinkoxide vaak ook jeukstillend.

Bekijk alle producten
decubitus doorligplekken
null

Producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.