null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Creme voor de gevoelige huid

Een gevoelige huid kan kenmerkend zijn aan rode huiduitslag, bultjes en blaasjes, kan trekkerig aanvoelen en is vaak kwetsbaar voor kou of warmte. De kenmerken van een gevoelige huid kunnen voorkomen op het gezicht, maar ook op andere delen van het lichaam. Voor een gevoelige huid is een creme voor de gevoelige huid raadzaam.

De belangrijkste functie van onze huid is de bescherming die het biedt tegen invloeden van buitenaf. Invloeden zoals vuil (fijnstof) of weersomstandigheden zoals extreme kou of warmte. Een huid die perfect in balans is kan zichzelf goed beschermen tegen deze invloeden. Wanneer de huid overmatig gevoelig is voor enkele of meerdere invloeden kan de huid deze invloeden lastiger weren, hierdoor reageert de huid overmatig waardoor er een huidreactie ontstaat.

Oorzaak van een gevoelige huid

Een gevoelige huid kent verschillende oorzaken of triggers. Deze oorzaken kunnen opgedeeld worden in verschillende categorieën, namelijk milieufactoren, lichamelijke factoren en externe factoren.

Onder milieufactoren vallen bijvoorbeeld Uv-straling, extreme kou of warmte en een vervuilde omgeving. Verschillende lichamelijke factoren kunnen stress, hormonale schommelingen of heftige emoties zijn. Cosmetische ingrediënten, schoonmaakmiddelen of een ongezond eetpatroon zijn diverse externe factoren die van invloed kunnen zijn op een gevoelige huid.

Advies bij een gevoelige huid

Om een gevoelige huid zo goed mogelijk te verzorgen is het belangrijk om jouw huid te leren kennen. In sommige gevallen is het raadzaam om bij een arts of specialist een allergietest aan te vragen. Zo kan er mogelijk worden achterhaalt waar de huid extreem op reageert zodat dit specifieke ingrediënt bijvoorbeeld kan worden vermeden. Daarnaast is het aan te raden om (verzorgings)producten zonder parfum, uitdrogende alcoholen en kleurstoffen te voorkeur te geven. Deze stoffen kunnen de gevoelige huid triggeren waardoor symptomen kunnen ontstaan zoals een branderig gevoel, jeuk en rood huiduitslag.

Om te kijken of de huid goed reageert op een nieuw verzorgingsproduct is het advies om het product op een klein stukje huid aan de binnenzijde van uw arm te proberen. Mocht er een reactie ontstaan is het verstandig om dit product niet aan te brengen op uw lichaam of gezicht.

Crème voor een gevoelige huid

Versatile

Dit is een hydrofiele crème voor de gevoelige en droge huid. Versatile™ heeft een verfijnde, elegante formulering welke de huid hydrateert zonder vet aan te laten voelen.

Versatile Rich

De gemakkelijk smeerbare en snel intrekkende crème heeft een verfijnde en beschermende formulering die rijk is aan natuurlijk vetten.

Koelzalf zonder rozenolie

De verdamping van water in deze zalf heeft een licht jeukstillend en verkoelend effect op de huid. De vettende zalf basis beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf.

null

Creme voor de gevoelige huid

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.