null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Huidverzorging
voor de
wintermaanden
null

Huidverzorging voor de wintermaanden

Huidverzorging voor de wintermaanden

Heb jij gedurende de wintermaanden ook last van een droge, rode en/of schrale huid? Dat komt omdat onze huid gedurende de wintermaanden meer uitdroogt door de kou, temperatuurwisselingen en een lagere luchtvochtigheid. Wanneer je huid droger wordt, is de natuurlijke beschermlaag van je huid verstoord waardoor deze niet meer optimaal functioneert en de huid kenmerken van een droge, aangedane huid laat zien. In de aankomende wintermaanden kan je huid daarom wel wat extra bescherming gebruiken. Maar hoe bescherm je je huid gedurende deze wintermaanden nu eigenlijk?

Wat zijn indifferente middelen?

Indifferente middelen zijn crèmes en zalven zonder medicinale werking. Deze indifferente middelen hebben eigenschappen om de kwetsbare huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals de kou tijdens de wintermaanden. Indifferente crèmes en zalven hydrateren de huid optimaal en verbeteren het vochtvasthoudend vermogen van de huid. Daarnaast hebben deze middelen een minimale ingrediëntenlijst wat deze crèmes en zalven uiterst geschikt maakt voor de zeer gevoelige, kwetsbare huid.

huidverzorging voor de wintermaanden
Extra vettende bad&douche crème Dr. Schulten

Bescherm je huid optimaal

Water en met name warm water droogt de huid uit. Douche daarom niet met te heet water, maar met lauwwarm water. Daarnaast bevat water kalk, deze kalkdeeltjes kunnen de beschermende huidvetten van de huid verwijderen waardoor de natuurlijke beschermlaag van de huid wordt aangetast en daarmee de huid uitdroogt. Vermijd daarom het té lang douchen. Douche of ga maximaal 5 minuten in bad zodat je huid niet te veel uitdroogt door warm water en kalk.

Om de huid gedurende het douchen of baden te beschermen is het gebruiken van een bad/doucheolie of crème essentieel. Gebruik bij een normaal tot droge huid Groninger bad- en douchlotion en bij een droge tot zeer droge huid Extra vettende bad- en douchecrème van Dr. Schulten.

Heb je een zeer droge, aangedane huid? Gebruik dan een multifunctionele badolie zoals Solydra. Het gebruik van een badolie beschermt je huid tegen het verdampen van vocht door een vettig laagje achter te laten op de huid. Breng de badolie voor, tijdens of na het douchen of baden aan.

Het is raadzaam om na het baden of douchen je huid goed in te smeren met een hydraterende en beschermende crème of zalf zoals:

Bescherm je gezicht optimaal

Het beschermen van je gezichtshuid gedurende de wintermaanden kent verschillende facetten. Allereerst is het belangrijk het contact met (te warm) water te beperken tot maximaal 1 keer per dag. Reinig je huid met milde producten en hydrateer je huid met een voedende vetcrème of zalf.

Heb je een droge tot zeer droge gezichtshuid? Dan is het raadzaam crèmes met een hoog percentage water te vermijden. Als het buiten vriest, kan een crème met een hoog percentage water de huid lichtjes bevriezen waardoor de huid uitdroogt. Gebruik daarom een wat vollere en beschermende crème of zalf.

Tot slot is het belangrijk voldoende water te drinken om het hydratatie niveau in de huid optimaal te houden. Dit zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Om de huid optimaal te beschermen tegen de koude wintermaanden zijn onderstaande indifferente middelen geschikt:

gevoelige huid
Lanoline Vaseline Glycerine in gelijke delen - vette zalf voor zeer droge lippen, kloven en barstjes. toepasbaar bij schrale lippen, handeczeem en/of zeer droge huid

Gebarsten, droge lippen?

Bij uitdroging van de lippen kunnen er gebarsten, schilferige lippen ontstaan. Smeer je lippen daarom regelmatig in met een verzorgende, vette lippenbalsem. Heb je last van kloofjes in de mondhoeken? Probeer dan Lanoline Vaseline Glycerine in gelijke delen*. Dit product helpt om de lippen optimaal te beschermen en kloofjes/barstjes te genezen en te voorkomen.

Vergeet de dagelijkse verzorging van je handen niet      

Je handen zijn erg gevoelig voor de kou. Het kan voorkomen dat er kloven ontstaan bij ernstige droge handen. Bescherm je handen door ze te reinigen met een hydraterende handzeep en buiten handschoenen te dragen. Smeer daarnaast de handen regelmatig in met een snel intrekkende, hydraterende crème om uitdroging te voorkomen of te verhelpen. Bijvoorbeeld met producten als:

*Alle producten van Fagron zijn exclusief verkrijgbaar bij uw apotheek.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.