null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Behandelroute bij constitutioneel eczeem

De behandelmogelijkheden voor patiënten met matig tot ernstig constitutioneel eczeem zijn de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid. Naast de traditionele zalven, crèmes en orale middelen, zijn er nu ook nieuwe opties beschikbaar, zoals subcutane interleukine-remmers (dupilumab en tralokinumab) en orale JAK-remmers (abrocitinib – JAK1, baricitinib – JAK1-2 en upadacitinib – JAK1).

Om u een dieper inzicht te geven in deze diverse behandelmiddelen en de mogelijkheden voor patiënten met matig tot ernstig constitutioneel eczeem is onderstaande interactieve video ontwikkeld. In deze video delen experts, Dirk Jan Hijnen (Erasmus MC) en Inge Haeck (UMCU), hun kennis en bespreken ze uitgebreid de verschillende behandelingsopties.

Namens Fagron Nederland en Pfizer bv wensen wij u een leerzame ervaring toe.

null

Sample display

Om de keuze van een indifferente crème of zalf samen met de patiënt te personaliseren stelt Fagron een sample display met 5 testertubes naar keuze, kosteloos beschikbaar.

De sample display bestaat uit:

  • Kunststof sample display inclusief 5 testertubes*
  • Kleine sample potjes met etiketten
  • FTU-kaartjes (Finger-Tip-Unit)
  • Afbouwschema’s voor corticosteroïden

Nascholingen over indifferente therapie zijn op aanvraag beschikbaar.

*Testertubes worden éénmalig kosteloos bij aflevering van de sample display geleverd, nieuwe tubes zijn voor eigen rekening. Potjes, etiketten, FTU-kaartjes en afbouwschema’s kunnen kosteloos worden aangevraagd door te mailen naar: derma@fagron.nl

Sample display aanvragen
null

Smeren volgens FTU

Een Finger Tip Unit (FTU, vingertopeendheid) is een hoeveelheid die overeenkomt met één streepje crème of zalf zo lang als een vingertop, het eindkootje van de wijsvinger. Dat is ongeveer 0,5 gram. FTU is een doseermethode om de hoeveelheid medicinale crème of zalf (lokale corticosteroïden) te bepalen per leeftijd en lichaamsdeel. Door te smeren volgens FTU smeer je nooit te weinig, maar ook niet te veel. Zo kunnen mogelijke bijwerkingen worden beperkt of voorkomen en smeer je precies wat nodig is om klachten te kunnen verminderen.

Fagron levert kosteloos FTU-kaartjes in een handzaam formaat welke u kan meegeven aan de patiënt. Zo wordt er nooit te dun of te dik gesmeerd, maar precies volgens FTU.

FTU kaartjes aanvragen