null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Cetostearylalcohol (Cetyl- en Stearylalcohol)

Cetostearylaclohol (Cetyl- en Stearylalcohol) zijn synthetische vetalcoholen welke onderdeel zijn van natuurlijk wolvet. Deze synthetische vetalcoholen worden veelvoudig ingezet als emulgator (verbinder van water en vet) in diverse huidverzorgingsproducten en geneesmiddelen. Deze emulgatoren worden vaak meegenomen in een plakproeftest wanneer er sprake is van terugkomende allergische reacties.

Een reactie op cetostearylalcohol kan zich uiten door kenmerken als; rode uitslag, jeuk, schilfering en soms kan er nattend eczeem ontstaan.

Oorzaak van een allergische reactie op cetostearylalcohol

Cetostearylalcohol (cetyl- en stearylalcohol) wordt veelvoudig verwerkt in lanette en cetomacrogol producten zoals; lanette/cetomacrogol- crème, smeersel en zalf. Echter is cetostearylalcohol niet in alle varianten verwerkt. Allergieën voor o.a. cetylalcohol en stearylalcohol komen niet vaak voor, maar als er sprake is van een wolvetalcoholen allergie, dan is het verstandig om ook deze groep alcoholen te mijden.

Hoe kun je een allergische reactie op cetostearylalcohol het beste verzorgen

Fagron Derma is zich ervan bewust dat cetostearylalcohol (cetyl- en stearylalcohol)l in sommige gevallen niet gewenst is in een product. In zowel de productadvieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om cetostearylalcohol aan te vinken als allergie waardoor enkel producten zonder cetostearylalcohol zullen worden getoond.

Bekijk alle producten
null

Producten zonder cetostearylalcohol

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.