null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Cetostearylalcohol (Cetyl- en Stearylalcohol)

Cetostearylaclohol (cetyl- en stearylalcohol) zijn synthetische vetalcoholen welke onderdeel zijn van natuurlijk wolvet. Deze synthetische vetalcoholen worden veelvoudig ingezet als onderdeel van een emulgator (verbinder van water en vet) in diverse huidverzorgingsproducten en geneesmiddelen. Deze emulgatoren worden vaak meegenomen in een plakproeftest wanneer er sprake is van terugkomende allergische reacties.

Een reactie op cetostearylalcohol kan zich uiten door kenmerken als; rode uitslag, jeuk, schilfering en soms kan er nattend eczeem ontstaan.

Oorzaak van een allergische reactie op cetostearylalcohol

Cetostearylalcohol (cetyl- en stearylalcohol) wordt veelvoudig verwerkt in basiscrèmes en basiszalven. In zowel Lanette als Cetomacrogol producten is Cetostearylalcohol aanwezig. Bij een allergie voor wolvet is er vaak een kruis reactie aanwezig met vetalcoholen zoals Cetostearylalcohol (cetyl- en stearylalcohol). Het is daarom raadzaam om bij een vastgestelde wolvetallergie ook deze groep vetalcoholen te vermijden.

Hoe kun je een allergische reactie op cetostearylalcohol het beste verzorgen

 

Fagron Derma is zich ervan bewust dat Cetostearylalcohol (cetyl- en stearylalcohol) niet voor iedere huidpatiënt geschikt is. In zowel de productadvieswijzer als in het assortiment overzicht bieden wij de optie aan om Cetostearylalcohol (cetyl- en stearylalcohol) aan te vinken als allergie in de productfilter. Door te filteren op producten zonder dit ingrediënt zullen enkel producten worden getoond die dit niet bevatten.

Bekijk alle producten
null

Producten zonder Cetostearylalcohol (Cetyl- en Stearylalcohol)

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.