null

Pharmaceutical compounding

null

Quality

null

Customer is number 1

null

Speed of execution

Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
Personaliseer
huidadvies met
Fagron Derma
null

Parfum

Parfum, een heerlijke geur afkomstig van etherische oliën of synthetische geurstoffen. Een parfumallergie komt echter bij 6-11% van de eczeempatiënten voor. Echter hebben niet alleen eczeempatiënten last van een overgevoeligheid voor parfum. Een groot deel van de zeer kwetsbare, droge tot zeer droge huiden, hebben te maken met een overgevoeligheid voor parfumstoffen.

Bij een parfumallergie wordt de huid vaak rood, jeukerig en schilferig. Bij ernstigere gevallen kan het zijn dat er blaasjes en pukkels op de huid ontstaan. Een parfumallergie komt vooral voor onder de oksels, de baardstreek, in de hals, het decolleté, achter de oren en op de polsen.

 

Oorzaak van een allergische reactie op parfum

Een parfumallergie ontstaat niet bij het eenmalig in contact komen met deze stof. Een ‘contactallergie’ voor een parfumstof bouw je gedurende de jaren op. Parfum kan zowel een plantaardige als een chemische oorsprong hebben. Voor mensen met een parfumallergie of overgevoeligheid voor parfum, is het kiezen van de juiste producten een uitdaging. Helaas zijn niet alleen eau de parfum flacons voorzien van parfum, maar zit deze stof in het grootste deel van alle cosmetische producten.

 

Wat voor producten kun je gebruiken bij een parfumallergie

Veel merken en producten geven tegenwoordig op de verpakking aan wanneer een product parfumvrij is. Sommige merken gebruiken termen als ‘dermatologisch getest of hypoallergeen’. Dit betekent echter niet dat deze producten écht parfumvrij zijn. Het is daarom belangrijk om de ingrediëntenlijsten door te nemen. Parfum in de ingrediëntenlijst is onder andere te herkennen aan de termen ‘parfum’ en ‘fragarance’.

Zowel Fagron Derma Concept als het Fagron Advanced Derma assortiment is parfumvrij en veilig te gebruiken voor mensen met een contactallergie voor parfum. Bij de Fagron bad- en douche producten raden wij aan om de ingrediëntenlijst goed door te lopen.

Bekijk alle producten
Parfumallergie
null

Parfumvrije producten

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven over Fagron Derma?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang per e-mail het laatste nieuws over het Fagron Derma assortiment, innovaties, evenementen en ontwikkelingen.